KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kadra

Dyrektor  Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Karskiego w Wiśniowej Górze
Ilona Janowska

Wicedyrektor  - Marta Rembowska

Sekretarz: Izabela Perzyna

Rada pedagogiczna- 2020/2021

Pedagog 

 Anna Szymańska-Jurek

Psycholog

Ewelina Kaniecka

Bibliotekarz

Monika Majchrzak

Etyka

Renata Lichota

Religia

Ks.Paweł Wójtowicz

Język polski

Renata  Lichota
Jolanta Niżnikowska
Agnieszka Skoczylas

Język angielski

Joanna Kowalska - Khan
Joanna Kwiatkowska-Kisiel
Karolina Trzepadłek
Sylwia Wieczorek

Język niemiecki

Aleksandra Charciarek
Angelika Pawlak
Marta Rembowska

Język hiszpański


Calizaya Cruz de Goliński Patricia

Historia

Ilona Janowska
Grzegorz Kuszewski
Monika Kuszewska

Historia i społeczeństwo

Ilona Janowska
Grzegorz Kuszewski
Monika Kuszewska

Wiedza o społeczeństwie

Ilona Janowska
Grzegorz Kuszewski
Monika Kuszewska

Matematyka

Monika Kowalczyk
Agnieszka  Kendra
Beata Nowakowska
Dariusz Nowański
Jolanta Pastusiak

Fizyka 

Witold Krzywański

Chemia 

Sylwia Pietruszyńska

Przyroda

Anna Żebrowska -Tomaszewska

Biologia 

Agata Olszewska

Geografia

Anna Żebrowska -Tomaszewska

Informatyka

Witold Krzywański

Wychowanie fizyczne

Krzysztof Bołbot
Ewelina Kaniecka
Małgorzata Lis
Łukasz Rusiecki

Edukacja dla bezpieczeństwa

Bogusław Just

Podstawy przedsiębiorczości

Ewelina Kaniecka

Edukacja prawna w służbach mundurowych

Marcin Smarz

 Logopedia

 Joanna Soszka

 

Wychowawstwa w klasach licealnych 2020/2021

KlasaI wychowawcaII wychowawca
1 a
1 b
1 c
Renata Lichota
Anna Żebrowska- Tomaszewska
Ewelina Kaniecka
Monika Kuszewska
Marta Rembowska
Bogusław Just
2 a/sp
2 b/sp
2 c/sp

Agnieszka Skoczylas
Agata Olszewska
Łukasz Rusiecki

Witold Krzywański
Sylwia Pietruszyńska
Marcin Smarz

2 a/g
2 b/g
2 c/g
Joanna Kwiatkowska- Kisiel
Agnieszka Kendra
Małgorzata Lis
Grzegorz Kuszewski
Anna Szymańska- Jurek
Krzysztof Bołbot
3 a
3 b
3 c
Jolanta Niżnikowska
Karolina Trzepadłek
Sylwia Wieczorek


Monika Majchrzak
Patricia Goliński
Joanna Kowalska - Khan

 

Pracownicy obsługi: Danielewicz Iwona, Derda Ewa, Kopa Mariola, Tomczak Izabela, Pietruszka Agnieszka, Zięty Wanda, Skrzyński Wojciech