KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sztandar

Sztandar Liceum im. Jana Karskiego w Wiśniowej Górze  ma kształt kwadratu, którego bok ma długość 1 metra.Obszyty jest złotymi frędzlami. Drzewiec ma wysokość 2,20 m i zakończony jest okuciem z metalowym orłem w złotej koronie.

AWERS
Ma kolor beżowy.W jego środkowej części znajduje się wizerunek Jana Karskiego otoczony napisem:Liceum im.Jana Karskiego w Wiśniowej Górze. Obok podobizny patrona znajduje się kopia jego podpisu.W dolnej części awersu widnieje napis: Ojczyzna Służba Odwaga Prawość.
Słowa te symbolizują najważniejsze wartości, którymi w swoim życiu kierował się Jan Karski. Z ogromnym poświęceniem Służył Ojczyźnie podczas II wojny światowej.Zaangażował się w działalność ruchu oporu.Jako kurier Polskiego Państwa Podziemnego, wykazał się ogromną Odwagą, przekazując zachodnim sojusznikom informacje o eksterminacji Żydów.Jego Prawość nie pozwalała mu być obojętnym wobec  nieludzko traktowanych, umierających z głodu i rozstrzeliwanych ludzi.

REWERS
Ma kolor czerwony. Na tym tle umieszczone jest godło państwowe- orzeł wyhaftowany srebrną nicią z głowa ozdobioną złota koroną zwróconą w prawo. Dziób i szpony również mają złotą barwę.Rozpostarte skrzydła orła symbolizują dążenie do najwyższego lotu, gotowość do pokonywania przeszkód i trudności.
W dolnej części rewersu sztandaru widnieje napis- Rzeczpospolita Polska.