KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podręczniki

Wykaz podręczników na rok szkolny 2020/2021

Wykaz podręczników dla klasy I 
Wykaz podręczników dla klasy II sp
Wykaz podręczników dla klasy II gim.
Wykaz podręczników dla klasy III

E-podręczniki to nowoczesna edukacja na miarę oczekiwań uczniów, rodziców i nauczycieli.Wszystkie dopuszczone do użytku szkolnego bezpłatne e-podręczniki zastały przygotowane w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013. Są one dostępne na stronie www.epodreczniki.pl. Opracowano je do każdego etapu edukacyjnego, począwszy od edukacji wczesnoszkolnej, aż po szkołę ponadgimnazjalną. Wzbogacone zostały o 3000 dodatkowych zasobów, takich jak : materiały multimedialne,ćwiczenia interaktywne pozwalające uczniowi otrzymać informację zwrotną w trybie natychmiastowym. Zasób ten nie jest zbiorem zamkniętym, może się rozrastać.Uczniowie naszego gimnazjum uczestniczyli w mini -warsztatach z wykorzystaniem e-podręczników na wybranych lekcjach : geografii, matematyki, historii, biologii.Zachęcamy Państwa do zapoznania się z projektem, jego celem i możliwościami.
Ewentualne uwagi, sugestie, propozycje należy kierować bezpośrednio do Ośrodka Rozwoju Edukacji http://www.ore.edu.pl/pomyslnalekcje ,za pośrednictwem zakładki : zgłoś błąd /propozycję.