KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Patrona - "Pokój u Karskiego"

Ciekawą propozycją dla zainteresowanych myślą J. Karskiego i postrzeganiem jego działań w świecie stanowił „Pokój u Karskiego”. 
Miejsce powstało w pracowni 25 pod kierunkiem p. Renaty Lichoty. Uczniowie mogli zapoznać się ze słowami Jana Karskiego ujawniającymi jego światopogląd, system wartości i rozumienie pojęcia służby ojczyźnie. Cytaty wzbogacono  kopiami najpopularniejszych fotografii Emisariusza. Na wystawie zaprezentowano także publikacje poświęcone misji i życiu Karskiego.
Zwiedzający podziwiali portrety Wielkiego Polaka wykonane przez młodzież techniką w ołówku. Inspirujące były przytoczone opinie wielkich tego świata, mi.in. Billa Clintona czy Zbigniewa Brzezińskiego- na temat rangi działań Jana Karskiego.
W tle zauważalne były piękne słowa hymnu szkolnego,który towarzyszy społeczności szkolnej podczas każdej uroczystości.
Chętni mogli sprawdzić swoją wiedzę w quizie na temat II wojny światowej. Zwieńczeniem pobytu w „Pokoju u Karskiego” była prezentacja filmu w konwencji komiksu pt. 'Posłaniec z piekła. Historia Jana Karskiego”