KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Przedsiębiorczości - 21 marca

W ramach  Dnia Przedsiębiorczości dwoje uczniów klasy mundurowej IC- Aleksandra Sarnowska i Andrzej Fastyn- zdecydowało się odbyć jednodniowe praktyki w Jednostce Ratowniczo - Gaśniczej nr 2 w Łodzi. Nasi kadeci mieli okazję przyjrzeć się z bliska na czym polega praca strażaka. Zostali oprowadzeni po jednostce, gdzie pokazano im m.in garaże, wyposażenie samochodów, halę sportową, gdzie nad swoją sprawnością fizyczną trenują na co dzień strażacy, a także centralę oraz pokój dowódcy zmiany. W ciągu tego dnia uczniowie mieli okazję sprawdzić, że praca strażaka nie jest łatwa, ale też może być pasją na całe życie. Czworo uczniów zdecydowało się odbyć takie praktyki w Powiatowej Komendzie Policji w Koluszkach. Byli to : Julia Kmieciak, Piotr Kamiński,Adam Lechowski i Nina Przybyłek.Więcej informacji na stronie-  http://www.lodz-wschod.policja.gov.pl/elw/informacje/23879,Uczniowie-z-Klasy-Mundurowej-LO-Im-J-Karskiego-w-Wisniowej-Gorze-quotdzien-wagar.html