KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Eliminacje do Konkursu o puchar Komendanta Wojewódzkiego Policji w Łodzi

25 IV 2018 r. w naszym liceum odbyły się szkolne eliminacje do Konkursu dla uczniów szkół średnich województwa łódzkiego o puchar Komendanta Wojewódzkiego Policji w Łodzi pod patronatem Wojewody Łódzkiego. Do eliminacji przystąpiło trzech uczniów klasy mundurowej IB oraz dziesięcioro reprezentantów klasy mundurowej IC, w tym trzy dziewczęta.
Do kolejnego etapu zakwalifikowali się uczniowie z najlepszymi czasami w teście sprawności:
Sylwia Milczarek IC
Aleksandra Kusińska IC
Kacper Szymański IC
Kamil Mazurkiewicz IC
Karol Sobczak IC
Damian Maćkowiak IC
Piotr Kamiński IC
W etapie powiatowym, naszą szkołę reprezentować będą uczniowie, którzy oprócz świetnej sprawności fizycznej, którą wykazali się już dziś, uzyskają najwyższy wynik w teście wiedzy obejmującym zakres podstawy programowej wiedzy o społeczeństwie oraz przepisy:
- Ustawy o Policji, 
-Rozporządzenia w sprawie postępowaniu kwalifikacyjnego w stosunku do kandydatów ubiegających się o przyjęcie do służby w Policji Ustawy Prawo o -Ruchu Drogowym
Trzymamy kciuki!