KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Erasmus + Rumunia. Pożegnanie.

W sobotę -18.05.2019 r. -odbyła się wycieczka do oddalonego o ok. 50 km od Novaci miasteczka Targu Jiu. Uczestniczyliśmy w grze miejskiej, której celem było poznanie zabytków tej miejscowości. Czas wolny spożytkowaliśmy  na zakup pamiątek dla rodziny. Później -w ramach Nocy Muzeów - odwiedziliśmy miejscowe muzeum, gdzie oglądaliśmy eksponaty z różnych epok i poznawaliśmy rumuńskie tradycje. Cały czas towarzyszyli nam rumuńscy wolontariusze służący pomocą w każdym momencie. To były niezapomniane wrażenia. Pogoda również dopisała.Było gorąco -  32 stopnie C.
W niedzielę pożegnaliśmy się z Rumunią.
 To był fantastyczny wyjazd. Poznaliśmy ciekawych ludzi, rumuńskie tradycję, rumuńską kulturę. Nauczyliśmy się wiele o migracji, pracowaliśmy w międzynarodowych grupach ,wykonując różnorodne zadania, zwiedzaliśmy... Naszym udziałem są  niezapomniane wrażenia.Kierujemy ogromne podziękowania dla stowarzyszenia https://sztukater.pl/  , które zorganizowało wyjazd w ramach programu Erasmus+.