KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Euroweek w Bystrzycy Kłodzkiej

W dniach 16 - 20 marca odbył się trzeci już w tym roku szkolnym wyjazd grupy młodzieży naszej szkoły na warsztaty językowe „Euroweek - Szkoła Liderów”.Uczniowie klasy 2b oraz chętni uczniowie z klas 2c, 2d i 2f zdobywali nowe umiejętności oraz szlifowali swój angielski pod okiem wykwalifikowanych, pełnych energii i inspirujących pomysłami wolontariuszy ze wszystkich zakątków świata. Greta i Howo z Armenii, Hiwi z Etiopii, Reven (pseudonim Harry) z Indonezji oraz Camilo z Kolumbii prowadzili z naszymi uczniami zajęcia, podczas których musieli oni przygotowywać plakaty i przedstawić informacje dotyczące wybranych krajów, czy też nakręcić reklamę wylosowanego produktu.Wolontariusze zorganizowali również dla naszych uczniów Talent Show, podczas którego uczniowie mieli okazję pokazać wszystkim swoje uzdolnienia, jak również Mission Impossible, w ramach której udowadniali, że nie ma rzeczy niemożliwych.Warsztaty obfitowały również w różnorodne gry i zabawy językowe oraz taneczne, które sprzyjały integracji między młodzieżą i dawały wytchnienie od intensywnych zajęć warsztatowych. Wyjazd okazał się niezwykle owocny, bowiem nasi uczniowie udoskonalali swoje umiejętności autoprezentacji, poszerzali swoją wiedzę z zakresu kultury krajów pochodzenia naszych wolontariuszy, szlifowali umiejętności komunikowania się w języku angielskim, a przy tym świetnie się bawili. Poznali też lepiej nie tylko siebie nawzajem oraz uczniów z innych szkół, ale także - a może przede wszystkim - niezwykłych i charyzmatycznych wolontariuszy, którzy pomogli naszym uczniom w kształtowaniu postawy tolerancji i otwartości na świat. Nasi uczniowie pokochali Euroweek, a Euroweek pokochał nas. Następne nasze spotkanie z wolontariuszami być może już w kwietniu.