KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Fahrenheit 451 w Teatrze V6

Książki spalają się w temperaturze 451 stopni Fahrenheita. Książki są zabronione i palone.
Psy-roboty krążą ulicami wywąchując tych, którzy nielegalnie czytają. Strażacy zaś odpowiadają na wezwania, ścigając się po ulicach, by palić zarówno książki,
jak i ich czytelników. Guy Montag to strażak, który cieszy się swoją pracą. Przez dziesięć lat
był strażakiem i nigdy nie kwestionował przyjemności z oglądania książek pochłoniętych
przez płomienie. Dopóty, dopóki nie spotyka siedemnastoletniej dziewczyny,
która uświadamia mu, jak żyją ludzie, którzy nie boją się czytać oraz profesora opowiadającego o przyszłości, w której ludzie mogą swobodnie myśleć. Wtedy właśnie Guy Montag zdaje sobie sprawę z tego, co musi zrobić - ukraść książkę i ją przeczytać. Od tego momentu jego życie zmienia się na zawsze.

„FAHRENHEIT 451” to klasyczna powieść Raya Bradbury o cenzurze i buncie, które dzisiaj są poniekąd równie aktualne, jak w czasach publikacji książki prawie 50 lat temu. To właśnie inscenizację tej powieści mogli obejrzeć na deskach łódzkiego Teatru V6 uczniowie naszego gimnazjum w dniu 20 października2017 .W wyjeździe uczestniczyło ogółem 48 uczniów klas trzecich pod opieką pani Anny Strzeleckiej, Karoliny Trzepadłek oraz Sylwii Wieczorek.