KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

I po studniówce...

Pierwsza studniówka w Liceum Ogólnokształcącym im. Jana Karskiego w Wiśniowej Górze za nami. Odbyła się 6 lutego 2020 r. we czwartek w Dworze Artusa w Łodzi. Uczniów, rodziców, nauczycieli i zaproszonych gości powitała dyrektor szkoły pani Dorota Salska. W swoim przemówieniu zaakcentowała wyjątkowość pierwszego balu studniówkowego w dziejach szkoły i uświadomiła, że historia i tradycja Karskiego tworzą się na naszych oczach.
Głos zabrała także  przewodnicząca Rady Rodziców pani Jolanta Mozer. Życzyła nie tylko wspaniałej zabawy, ale także satysfakcjonujących wyników na maturze.
Następnie młodzież odtańczyła poloneza do muzyki Karola Kurpińskiego "Witaj królu". Choreografię przygotowała i ćwiczyła z młodzieżą układ  pani Izabela Perzyna.
Zebrani w  Dworze Artusa mogli podziwiać , poza pięknie wykonanym polonezem,także program artystyczny przygotowany przez tegorocznych maturzystów.
Uczniów do prezentacji artystycznej przygotowała prof. Renata Lichota. Po podziękowaniach skierowanych do dyrekcji szkoły, grona pedagogicznego  i rodziców nadszedł czas na zabawę, którą przerwał jedynie toast wzniesiony tradycyjnie lampką szampana i degustacja tortu krojonego ręką pani dyrektor Doroty Salskiej. Młodzież w podziękowaniu odśpiewała 100 lat!
Zabawa w dobrym tonie i w jeszcze lepszych nastrojach trwała do godziny 4.00 rano.
Następna studniówka za rok !