KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ic z wizytą w Zakładzie Karnym nr 2 w Łodzi

 16. 05. 2018 r.  klasa mundurowa IC pod opieką  wychowawcy p. Eweliny Kanieckiej odbyła wizytę do Zakładu Karnego nr 2 w Łodzi przy ulicy Kraszewskiego 1/5. Celem  było poznanie specyfiki pracy w służbie więziennictwa ze szczególnym uwzględnieniem pełnienia służby w jednostce z oddziałami szpitalnymi. W trakcie spotkania młodzież poznała historię zakładu oraz podstawowe zasady regulujące odbywanie kary pozbawienia wolności i wykonywania tymczasowego aresztowania. Licealiści uczestniczyli również w spotkaniu z psychologiem pracującym na oddziale terapeutycznym dla skazanych, gdzie zaznajomili się z charakterystyką pracy ze sprawcami przestępstw popełnionych w związku z zaburzeniami preferencji seksualnych. Nasi kadeci obejrzeli także film prezentujący ćwiczenia szkoleniowe funkcjonariuszy służby więziennej oraz pokaz specjalistycznego sprzętu będącego na wyposażeniu funkcjonariuszy SW, w tym m. in. części środków ochrony osobistej oraz środków przymusu bezpośredniego.