KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs English vs. Deutsch

W dniu 17 października 2017r. w naszej szkole odbyła się kolejna edycja Szkolnego Konkursu Angielsko-Niemieckiego „English vs. Deutsch”.
W tym roku chęć udziału w konkursie zgłosiło 18 uczniów z drugich i trzecich klas gimnazjalnych.

Test konkursowy sprawdzał wiedzę z zakresu słownictwa, gramatyki oraz wiedzy kulturoznawczej. Uczniowie borykali się z angielsko-niemieckimi zadaniami, takimi jak: wielokrotny wybór, dobieranie reakcji komunikacyjnych, dobieranie wyrażeń do kategorii tematycznych, podpisywanie obrazków w wybranym języku, czy też tłumaczenia w obu językach. Nowym wyzwaniem w tegorocznej edycji konkursu były niemieckie i angielskie przysłowia oraz reagowanie językowe.

Na podium znaleźli się: Amelia Trzcińska z klasy IIIb, Stanisław Starzyński również z tej klasy oraz Jakub Klim reprezentujący klasę IIa.

Nagrody rzeczowe oraz dyplomy za miejsca I-III wręczone zostaną podczas uroczystego apelu, natomiast już teraz wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają dodatkowe punkty z zachowania, a także oceny cząstkowe – za trzy najwyższe wyniki ocenę celującą, a za cztery kolejne wysokie wyniki ocenę bardzo dobrą z j. niemieckiego i angielskiego.

Wszystkim uczniom serdecznie gratulujemy i zapraszamy na kolejne zmagania językowe za rok.

Organizatorki
Angelika Pawlak
Karolina Trzepadłek