KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs wiedzy o AIDS

3.12.2019 r. odbył się w naszej szkole „Konkurs Wiedzy o Aids”, który został zorganizowany przez panie prof.: Ewelinę Kaniecką, Małgorzatę Lis oraz Agatę Olszewską we współpracy z Pełnomocnikiem Wójta Gminy Andrespol ds. Uzależnień oraz Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Łodzi. W konkursie tym wzięły udział trzyosobowe reprezentacje pobliskich szkół podstawowych. Pierwsze dwa zadania to test wiedzy wielokrotnego wyboru, składający się z 12 pytań oraz test „prawda-fałsz”. Następnie uczniowie zaprezentowali wylosowane przez siebie scenki i na koniec odpowiadali na pytania komisji - pierwsza runda pytań była obowiązkowa, w drugiej zaś uczestnicy sami podejmowali decyzje czy ryzykować, gdyż w razie błędnej odpowiedzi od sumy zdobytych do tej pory punktów odejmowaliśmy 5 . W przerwie konkursu, gdy Komisja Konkursowa oceniała prace uczniów, zaproszona młodzież miała okazję obejrzeć naszą szkołę w asyście uczennic z klasy mundurowej Aleksandry Sajdudy oraz z klasy humanistyczno-językowej Mai Więckowskiej. Walka była zacięta do samego końca, ostatecznie zwyciężyła Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Wiśniowej Górze.Na drugim miejscu uplasowała się Szkoła Podstawowa nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Koluszkach.Ostatnie miejsce na podium zajęli przedstawiciele Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gałkowie Dużym.
Serdecznie dziękujemy wszystkim przedstawicielom szkół podstawowych oraz ich opiekunom za zaangażowanie i udział w naszym przedsięwzięciu