KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o HIV i AIDS

4 grudnia 2018 r. miała kolejna edycja Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy o HIV i AIDS adresowanego do młodzieży gimnazjalnej i uczniów klas VII i VIII szkół podstawowych. Konkurs przygotowany został we współpracy z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Łodzi oraz Pełnomocnikiem Wójta Gminy Andrespol Ds. Uzależnień i Patologii Społecznej. Celem konkursu było nabycie i poszerzenie wiedzy o HIV/ AIDS, zaangażowanie młodzieży do działań profilaktycznych, kształtowanie odpowiedniej postawy wobec własnego zdrowia oraz rozwinięcie postawy empatii i akceptacji wobec osób żyjących z HIV.
W etapie międzyszkolnym brały udział trzyosobowe zespoły uczniów wyłonione podczas eliminacji szkolnych. W naszej szkole eliminacje te odbyły się 21.11.2018 roku o godzinie 14.00. Najwyższy wynik uzyskali Bartosz Kazanowski, Jakub Klim i Wiktor Łudzik i to oni reprezentowali naszą szkołę w drugim etapie.
W trakcie rywalizacji zespoły uczniów miały za zadanie rozwiązać test wiedzy o AIDS, odpowiedzieć na zestaw pytań PRAWDA/FAŁSZ, zaprezentować scenkę, oraz odpowiedzieć ustnie na wylosowane przez siebie pytania.
Uczestnicy wykazali się dużą znajomością zagadnień dotyczących tematyki konkursu, dlatego rywalizacja była bardzo wyrównana. Po zakończeniu zmagań Komisja Konkursowa ogłosiła wyniki:
Pierwsze miejsce zajęli przedstawiciele Zespołu Szkół w Kurowicach
Drugie miejsce zajęła drużyna LO w Wiśniowej Górze
Trzecie miejsce zajęły reprezentacje dwóch szkół: SP w Gałkowie Dużym i SP w Justynowie.
Zwycięzcom zostały wręczone pamiątkowe dyplomy i nagrody.Gratulujemy im wiedzy!
Wszyscy biorący udział otrzymali dyplomy uczestnictwa w konkursie i upominki.W przerwach między zadaniami uczestnicy z opiekunami wzięli udział w poczęstunku i zwiedzili naszą szkołę.Organizatorkami konkursu były panie profesor Małgorzata Lis i Agata Olszewska.