KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Obóz mundurowy- Burzenin. Dzień 4.

Ostatni dzień rozpoczął się poranną zaprawą.Po śniadaniu reprezentacja klas mundurowych naszej szkoły udała się do Sieradza na Zawody Sportowo-Obronne 
dla klas mundurowych w ramach eliminacji do V Centralnego Zlotu Klas Mundurowych. Jak się później okazało nasi kadeci zaprezentowali się na zawodach bardzo dobrze i po zaciętej walce zajęli zaszczytne III miejsce.Konkurs obejmował trzy zadania: rzut granatem, marszobieg i strzelanie. Serdecznie gratulujemy.Kiedy jedni rywalizowali w zawodach, inni korzystali jeszcze z walorów ośrodka. Kadeci mieli okazję sprawdzić się jeszcze na torze łuczniczym z tarczami.Gdy do pozostałych w ośrodku uczniów dołączyli uczestnicy zawodów, wszyscy razem ruszyli w drogę powrotną do domu. Obóz się skończył, ale zostały niezapomniane wrażenia.
Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wspierali organizację naszego obozu. Dziękujemy także kadrze, która pełniła opiekę nad młodzieżą oraz uczennicom, które przygotowały fotorelację z tego wydarzenia. Przede wszystkim dziękujemy uczestnikom obozu za wspólnie spędzony czas, zaangażowanie i dobrą zabawę.