KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Polscy Olimpijczycy - spotkanie dla klas mundurowych

 Z inicjatywy wychowawcy prof. Eweliny Kanieckiej, uczniowie klasy mundurowej IC uczestniczyli w spotkaniu z Polskimi Olimpijczykami: p. Tadeuszem Mytnikiem - srebrnym medalistą Igrzysk Olimpijskich w Montrealu w kolarstwie szosowym, a także podoficerem Marynarki Wojennej p. Mieczysławem Nowickim - również srebrnym medalistą Igrzysk Olimpijskich w Montrealu w tej samej dyscyplinie. Spotkanie to odbyło się w ramach projektu „Dotknij Olimpijskiego Medalu”.
Nasi uczniowie nie tylko poznali zasłużonych sportowców, ale też ideę olimpijską oraz zasady szlachetnego współzawodnictwa w sporcie. Mieli także okazję przekonać się, że zawsze warto walczyć do samego końca o jak najlepszy wynik, nie tylko w sporcie, aletakże w codziennym życiu.
Spotkanie odbyło się za zgodą rodziców uczniów i zgodnie z wymogami reżimu sanitarnego. Goście przekazali naszej szkole pamiątki i książki, które będą dostępne w bibliotece szkolnej .