KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Powiatowe Obchody Dnia Strażaka

12.05.2018 r.  na terenie naszej gminy odbyły się powiatowe obchody Dnia Strażaka oraz 65. rocznica powstania OSP Andrespol. W uroczystości wzięło udział 35 jednostek z terenu powiatu. Każda była reprezentowana przez poczet sztandarowy.Uroczystość była prowadzona przez Brygadierów PSP Koluszki oraz powiatowych Dowódców z OSP. Obchody składały się z przemarszu jednostek na plac znajdujący się za budynkiem będącym siedzibą władz Gminy Andrespol, mszy polowej, uroczystego apelu, a także przekazania OSP Andrespol nowego wozu bojowego. Część oficjalna obejmowała także dekorację zasłużonych druhów z jednostek gminnych. Podczas uroczystości obsługą techniczną i zabezpieczeniem terenu zajmowali się przedstawiciele klas mundurowych naszego liceum, a także uczniowie z oddziałów gimnazjalnych.