KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Powiatowy konkurs językowy w I LO w Koluszkach

Reprezentacja naszej szkoły 27 lutego 2018 r.  wzięła udział w drugim etapie powiatowego konkursu językowego organizowanego przez I LO w Koluszkach
(pierwszy etap szkolny odbył się w styczniu).Do Koluszek, pod opieką pani Marty Rembowskiej oraz pani Karoliny Trzepadłek, pojechało kilkoro uczniów z klasy IIIA i IIIB. Poza Liwią Pysklak, reprezentującą nas w części niemieckiej oraz Kacprem Penderem, próbującym swoich sił w części angielskiej, uczniowie Klaudia Kuźmińska oraz Stanisław Starzyński wzięli udział w konkursie w zakresie obydwu języków obcych. Po ogłoszeniu wyników z części pisemnej konkursu , troje uczniów zakwalifikowało się do części ustnej. Wśród tej trójki znaleźli się : K. Pender ( z j. ang.), Klaudia Kuźmińska i Stanisław Starzyński ( z j. niem.). Na chwilę obecną pozostaje nam czekać na ostateczne wyniki, które ogłoszone zostaną przez organizatora w ciągu najbliższego tygodnia.