KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie klas III gimnazjum

Uroczystość zakończenia edukacji klas III odbyła się piątek 22 czerwca 2018 r. o godzinie 8.30.    Po wprowadzeniu sztandarówgimnazjum i liceum oraz odśpiewaniu hymnu narodowego głos zabrała dyrektor szkoły p. Dorota Salska. W przemówieniu podsumowała trzy lata nauki gimnazjalnej,podkreśliła wysiłek, trud i zaangażowanie trzecioklasistów w życie szkoły i życzyła sukcesów na dalszej drodze edukacyjnej. Przewodnicząca Rady Rodziców p. Jolana Mozer podziękowała dyrekcji szkoły oraz nauczycielom za wysiłek włożony w wychowanie i edukację młodzieży. Uczniowie klas trzecich złożyli uroczystą przysięgę na sztandar Gimnazjum im. J.Karskiego w  Wiśniowej Górze. Przyjemnym punktem programu było wręczenie świadectw z wyróżnieniem dla uczniów, którzy uzyskali średnią ocen powyżej 4,75 oraz jednorazowych stypendiów za osiągnięcia w nauce i sukcesy sportowe. Tradycyjnie już przyznana została nagroda za uzyskanie wysokich wyników w nauce i z egzaminu gimnazjalnego. W tym roku zdobyła ją uczennica klasy III cNatalia Lis.Nagrodę Specjalną im. Roksany Wojtas otrzymała Liwia Pysklak z klasy IIIbNauczyciele przedmiotów wręczyli nagrody laureatom konkursów szkolnych i pozaszkolnych,w tym sportowych. Gratulacje przyjęli także rodzice wyróżnionych uczniów. Absolwentom gimnazjum życzenia sukcesu i wszelkiej pomyślności złożyli także przedstawiciele Samorządu Uczniowskiego, a klasy drugie wręczyły drobne upominki. Istotnym elementem było umieszczenie – w imieniu odchodzącego rocznika gimnazjalistów-na drzewcu sztandaru szkoły pamiątkowego gwoździa.Miłym akcentem było też pożegnanie nauczycielek przechodzących na emeryturę .
Uczniowie przekazali poetyckie przesłanie przygotowane pod okiem polonistki Renaty Lichoty.
Uroczystość zakończyło odśpiewanie hymnu szkoły. Całość zamknął dźwięk tradycyjnego 
dzwonka, który obwieścił zasłużone wakacje.