KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka do Kazimierza Dolnego i Czarnolasu

 07.06.2018r. uczniowie klasy IIa , IIc, i IIIc udali się na wycieczkę do Kazimierza nad Wisłą i Czarnolasu. Opiekunami i organizatorami wycieczki były panie nauczycielki - M. Lis,  I. Gruchała i M. Gawron. 
Pierwszym punktem wyjazdu był Czarnolas, czyli urocze miejsce, w którym żył i tworzył Jan Kochanowski.Następnie udaliśmy się do Kazimierza. Tam spotkaliśmy się z  panią przewodnik, która oprowadziła nas po pięknych zakątkach miasta i okolic. Ogromne wrażenie zrobił na nas wąwóz "Pod korzeniami", który powstał wskutek erozyjnej działalności wód płynących w skałach lessowych. Następnie wspięliśmy się na Górę Trzech Krzyży i pobliski  zamek, aby podziwiać panoramę miasta.
Zmęczeni wróciliśmy na rynek. Zakupiliśmy pamiątki i - orzeźwieni przepysznym lodami oraz lemoniadą - udaliśmy się w podróż powrotną. Wróciliśmy zadowoleni.