KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zakończenie roku szkolnego 2017/2018

Zakończenie roku szkolnego 2017/2018 w Liceum im. Jana Karskiego w Wiśniowej Górze odbyło się 22 czerwca 2018 roku o godzinie 11.00. Wzięli w nim udział uczniowie klas drugich gimnazjum oraz klas pierwszych liceum,wychowawcy, nauczyciele, rodzice, sympatycy szkoły. Ubrana odświętnie młodzież z niecierpliwością czekała na promocyjne świadectwa. Pani dyrektor Dorota Salska podkreśliła wartość edukacyjnych sukcesów, gratulowała wszystkim wyróżnionym i życzyła bezpiecznych, rozważnych wakacji. Publicznie świadectwa z czerwonym paskiem otrzymali uczniowie ze średnią ocen minimum 4,75. Nagrodzeni dyplomami zostali także uczniowie wyróżniający się w konkursach przedmiotowych, sportowych oraz społeczni aktywiści. Uroczystość zakończyło odśpiewanie hymnu szkoły. Młodzież udała się do sal lekcyjnych wraz z wychowawcami, by z ich rąk odebrać cenzurki. Nauczyciele i uczniowie pożegnali się ze sobą na dwa wakacyjne miesiące.